Søvnbehandling er en skånsom behandling som ved brug af restriktioner, søvnhygiejne og kognitiv adfærdsterapi kan hjælpe patienten til en bedre søvn og en langt bedre hverdag. Søvnbehandling kan virke afstressende og kan dermed også være en effektiv behandling til den mere stressede patient.

Alle former for søvnbesvær kan henvises til søvnbehandling.

Patienten skal være motiveret for en samtale om søvn/stress/udfordringer i hverdagen, og det er vigtigt, at patienten er motiveret for at ændre vaner (og hos nogle indstillet på at trappe ud af sovemedicin/benzodiazepiner).

Søvnbehandling kan være hårdt, da der er tale om vaneændring, men ofte oplever patienten, at det giver ro at få struktur og ikke mindst de rette redskaber til at forbedre søvnen.

Udtrapning af sovemedicin/benzodiazepiner/antihistaminer sker på en skånsom måde. Ved hjælp af søvnbehandling kan patienten komme af med medicinen, uden at opleve rebound insomni, som er alt afgørende for at opnå succes med udtrapningen.

Patienter med ikke velbehandlet eller ubehandlet svær depression, psykisk lidelse, kompliceret angst er ikke egnede til søvnbehandling.

Et forløb strækker sig over 2-10 gange (alt efter omfanget af søvnbesværet) og en konsultation tager 30 min.

Solveig Rasmussen

Søvnterapeut

Du kan booke tid til søvnbehandling via hjemmesiden. Du skal være patient i Trøjborg Lægehus for at benytte dette tilbud.

Du er velkommen til at skrive en e-konsultation til en sekretær, hvis du ønsker at komme på vores afbudsliste, du skal i så fald kunne møde i lægehuset med kort varsel. Noter venligst dit telefonnummer i beskeden.

Bliver du forhindret i at overholde din aftale, bedes du melde afbud senest fredagen før. Ved sygdom så hurtigt som muligt i forhold til din aftale.

Anmeldelse fra patient:

Efter flere år med dårlig og uregelmæssig søvn og ikke mindst konstant træthed, gik jeg lidt skeptisk og uden nogen reelle forventninger om forbedring med til at starte op i et forløb hos lægehusets søvnterapeut Solveig. Allerede efter første samtale fik jeg min skepsis afkræftet. I søvnterapiforløbet er der god tid til at blive hørt, der bliver skræddersyet et søvnprogram, og personligt oplevede jeg en kraftig forbedring i min nattesøvn allerede efter første konsultation. Man skal arbejde for sagen, men gør man det, så bliver man belønnet med ordentlig søvn og øget energi i hverdagen. Den dag i dag har jeg opnået kvalitet i min søvn og derved et langt højere overskud. Jeg vil klart anbefale, at man tager en snak med Solveig, hvis man døjer med søvnproblemer.

Nadine, 27 år

Bestil tid, forny medicin, skriv til lægen.
Login herunder:

Konsultation Telefontid
Mandag 8.00 – 16.00 8.00 – 11.30
Tirsdag 8.00 – 16.00 8.00 – 11.30
Onsdag 8.00 – 16.00 8.00 – 11.30
Torsdag 8.00 – 16.00 8.00 – 11.30
Fredag 8.00 – 15.00 8.00 – 12.00

Telefon 8616 7688

Vi har et telefonsystem med køfunktion således de, der ringer først, kommer først igennem.
Du er altid sikker på at komme igennem, når du først har ringet op.

Ved akut brug for lægehjælp i tidsrummet kl. 8.00-16.00 ring til vores akuttelefon tlf.: 8616 7668

Fra kl. 16.00-8.00 er det Lægevagten på tlf. 70113131

Trøjborg Lægehus

Willemoesgade 13F
8200 Aarhus N
Tlf: 8616 7688

Se info om parkering her

Scan QR-koden og find vej til Trøjborg Lægehus